OVER MATHILDE MAAS KUPER

Pijn is de rode draad in haar leven gebleven.

Als kind verzon ze, noodgedwongen, al manieren om met pijn om te gaan: vermijden, aanvaarden, ombuigen.

Pijn speelt een bijzondere rol in het leven van Mathilde Maas Kuper (1975). Geboren in 1975 op de grens van Zambia en Malawi in een klein lepraziekenhuis was haar lot toen al bezegeld: lepra is een bijzondere ziekte die zich kenmerkt doordat pijn zijn werk niet goed doet in het lichaam.

over Mathilde Maas Kuper

gefascineerd door gedragsverandering

Haar jeugd was een eenzame en onveilige tijd, waarin ze veel leerde over hoe mensen zich gedragen als er pijn is. Toch wist ze ook dicht bij zichzelf te blijven, haar eigenheid te behouden en altijd haar eigen – vaak verrassende – plan te trekken.

Ze verruilde haar ouderlijk huis in Apeldoorn voor de Kunstacademie in Antwerpen, waar het schilderen van zelfportretten haar oog in oog zette met zichzelf. Aansluitend dook ze de cijfers in en werd ze milieukundig ingenieur in Wageningen. Daar raakte ze gefascineerd door gedragsverandering en verdiepte ze zich in de motivatie van mensen om afval te scheiden. Na twee jaar te hebben gewerkt bij het ministerie van VROM besloot ze voor zichzelf te beginnen. Om actief aan de slag te gaan met haar kennis over gedrag en de sociale dynamiek in teams en organisaties.

De verfrissende smaak van zure appels

Ben je klaar met pleisters plakken? Doekjes voor het bloeden? Wegkijken of juist alleen het positieve belichten? Ben je toe aan echte oplossingen? Dan is dit jouw boek! Een boek voor leiders die willen werken met en aan de werkelijke oorzaak: verwaarloosde en slecht gemanagede pijn. Want incapabel pijnmanagement leidt tot ongewenste situaties in teams en organisaties. Bij je mensen: hardnekkige gedragspatronen, weerstand, psychologische onveiligheid of gebrek aan vertrouwen. In de organisatie: ondermijning van de besluitvaardigheid, het innovatievermogen en de veranderkracht. Door slecht pijnmanagement worden doelen en ambities niet gehaald.

over Mathilde Maas Kuper

organisatieadviseur voor leidinggevenden die toe zijn aan resultaat boeken

Sinds 2005 werkt ze als trainer en organisatieadviseur voor profit- en non-profitorganisaties, en sinds 2015 als expert in organisatiepijn. Entameren is wat ze doet. Ze is zorgvuldig, juist omdat ze met pijn werkt. Maar het blijft niet bij praten, het gaat ook om resultaten en om positieve impact.

Mathilde is spreker en werkt als teamcoach en organisatieadviseur voor leidinggevenden die toe zijn aan resultaat boeken in de weerbarstige werkelijkheid. Die nu eens écht verandering willen realiseren en mensen in beweging willen krijgen. Voor managers met de moed en de wens om constructief met pijn om te gaan in hun organisatie en in het leiderschap.

Mathilde Maas Kuper

Contact Mathilde Maas Kuper

Neem contact op met organisatiepijn expert, auteur  en spreker Mathilde Maas Kuper. Informeren is altijd geheel vrijblijvend. Ontdek de tarieven en beschikbaarheid.