LEzingen van Mathilde Maas Kuper

Een inspirerend verhaal over pijn? Door de coronacrisis is pijn in veel organisaties voelbaar en zichtbaar.

NO PAIN - NO GAIN

Maar ook als er geen crisis is, heb je te maken met pijn: pijnvrij is een illusie.

Het leven, het werk en leiderschap gaat altijd gepaard met pijn; dat is iets van alle tijden. Denk aan reorganisaties, ontslag en demoties. En aan het voeren van slechtnieuwsgesprekken, het geven van pittige feedback of het doorvoeren van een ongewenst besluit. Hoewel het zonder pijn niet kan, proberen we dat wel. Daardoor weten we vaak niet meer hoe te ‘dealen' met pijn. En vallen we terug op pijnmijdende strategieën. Door deze natuurlijke reacties ondermijnen we belangrijke organisatiekwaliteiten: besluitvaardigheid, veranderkracht en innovatievermogen.

lezing van Mathilde Maas Kuper

No Pain, No Gain

Als spreker laat Mathilde de aanwezigen op interactieve wijze ervaren dat als zij de natuurlijke reactie volgen en weglopen van de pijn, ze winst mislopen. Met humor, dilemma’s, klantverhalen en een persoonlijke noot maakt Mathilde pijnlijk zichtbaar dat als je rigoureus en onzorgvuldig kiest om pijn te doen, je onnodige en blijvende pijn veroorzaakt. Of als je om de pijn heen blijft draaien, er alleen stinkende wonden ontstaan. Waardoor je een kans mist om te sturen: doe je niets met pijn, dan doet pijn wat met jou. Het stuurt jou en je mensen. En dat is juist niet wat je wilt. Je wilt regie en succes. Die krijg je door effectief pijnmanagement.

lezingen

Sinds 2005 werkt Mathilde als trainer en organisatieadviseur voor profit- en non-profitorganisaties, en sinds 2015 als expert in organisatiepijn. Entameren is wat ze doet. Ze is zorgvuldig, juist omdat ze met pijn werkt. Maar het blijft niet bij praten, het gaat ook om resultaten en om positieve impact.


lezing van Mathilde Maas Kuper

Neem verantwoordelijkheid en zet de aversie tegen pijn opzij

Succes vanuit het perspectief van toekomstbestendig leiderschap. Haar verhaal is tevens een oproep aan managers om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun aversie tegen pijn opzij te zetten: responsible leadership. De nieuwsgierigheid te prikkelen, te overtuigen dat je in deze tijd niet meer kunt wegkijken bij pijn en je aan te sporen om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Want veranderen, ondernemen en organisatieontwikkeling kan niet zonder pijn. En dat is goed nieuws. Want naast de onprettige ervaring heeft pijn veel meer kanten, meer eigenschappen, meer mogelijkheden. We leren door pijn, het geeft ons moed en we hebben het nodig om richting te geven. Daarbij zorgt pijn dat we verbinden, met elkaar en met onszelf. Dat is de winst in de pijn.

Met deze universele boodschap maakt Mathilde maatwerk van haar verhaal. Met voorbeelden en vraagstukken die aansluiten bij het publiek. En door verbinding met een overkoepelend thema van het event.

lezingen

Mathilde is spreker en werkt als teamcoach en organisatieadviseur voor leidinggevenden die toe zijn aan resultaat boeken in de weerbarstige werkelijkheid. Die nu eens écht verandering willen realiseren en mensen in beweging willen krijgen. Voor managers met de moed en de wens om constructief met pijn om te gaan in hun organisatie en in het leiderschap.

Mathilde Maas Kuper

Contact Mathilde Maas Kuper

Neem contact op met organisatiepijn expert, auteur  en spreker Mathilde Maas Kuper. Informeren is altijd geheel vrijblijvend. Ontdek de tarieven en beschikbaarheid.